Baka en härlig morotskaka på mandelmjöl. Nyttigt och perfekt till fikat!
Utan socker och gluten.
Ingredienser
Kakan
3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl sukrin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
100 g smör
1 dl vatten
2 morötter
Topping
300 g philadelphiaost
0,5-1 dl sukrin melis
75 gram smör
0,5 tsk vanilj
1 msk citron
Gör så här
Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv morötterna
Vispa ägg och Sukrin poröst
Smält smör och tillsätt därefter vattnet (hett)
Blanda samman alla torra ingredienser
Vispa samman de torra ingredienserna, äggblandningen, smöret och morötterna till en jämn smet
Häll smeten i en springform
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter
Glasyren:
Banda samtliga ingredienser i en bunke.
Vispa med elvisp till en jämn konsistens.
Bred glasyren över kakan efter att den svalnat.