Lättlagade och jättegoda scones.
Ingredienser
250 g (4 dl) vetemjöl
60 g (1 dl) FiberFin
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
2 msk Sukrin
2 msk olja eller smält smör
2 msk yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 220 °C.
Blanda det torra ingredienserna och rör försiktigt i smör, yoghurt och mjölk till en smidig deg. Degen till sconesen får inte arbetas med för mycket. Kavla eller knåda den ut till en ca 2 cm tjock platt klump och forma ut runda scones, t.ex. med ett köksglas. Pensla med mjölk på toppen.
Grädda sconsen mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills de är jästa och genombakade. Serveras nygräddade med olika pålägg eller sylt. Sconesen kan frysas.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 202 kcal • protein: 6,7 • kolhydrater: 24,9 • fett: 6 • fiber: 7,6
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.