Annons
Annons

Nyttigare scones

Något nyttigare, jättegoda och mycket lättlagade scones. Finns det något mysigare en söndagsmorgon?

Redaktionen

19 november, 2012
Nyttigare scones
Dela inlägget

Lättlagade och jättegoda scones.

Ingredienser
250 g (4 dl) vetemjöl
60 g (1 dl) FiberFin
2 tsk bakpulver
¼ tsk salt
2 msk Sukrin
2 msk olja eller smält smör
2 msk yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl mjölk

Gör så här
Sätt ugnen på 220 °C.
Blanda det torra ingredienserna och rör försiktigt i smör, yoghurt och mjölk till en smidig deg. Degen till sconesen får inte arbetas med för mycket. Kavla eller knåda den ut till en ca 2 cm tjock platt klump och forma ut runda scones, t.ex. med ett köksglas. Pensla med mjölk på toppen.
Grädda sconsen mitt i ugnen i 12-15 minuter, tills de är jästa och genombakade. Serveras nygräddade med olika pålägg eller sylt. Sconesen kan frysas.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 202 kcal • protein: 6,7 • kolhydrater: 24,9 • fett: 6 • fiber: 7,6

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons