Saftig och god morotskaka, och krämen på toppen är oemotståndlig!
Ingredienser
Botten
4 ägg
3 dl Sukrin
3½ dl vetemjöl
½ dl FiberFin (kan ersättas med vetemjöl)
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk muskotnöt, riven
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
150 g smör, eller 1,5 dl rapsolja
6 dl morötter, grovrivna
2 dl russin (kan utelämnas)
Glasyr
200 gram philadelphia light
2 dl Florsocker eller SukrinMelis
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa ägg och Sukrin till en äggblandning.
Blanda samman de torra ingredienserna och vänd dem försiktigt in i äggblandningen. Rör in smält smör/olja till sist.
Riv morötterna grovt, och vänd dem in i röran tillsammans med russin om du önskar att ha det i kakan.
Smöra en rund form, 22 – 24 cm i diameter, och häll i röran. Grädda kakan på nedersta nivå i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna av på galler.
Tips: Om du inte har SukrinMelis kan du använda vanlig Sukrin i stället, men då måste den först krossas till Florsocker-konsistens i en blender. Ta 1 dl Sukrin i en blender, och låt den stå på i ca 1 minut.
Blanda SukrinMelis med philadelfia-ost och vaniljsocker. Enklast är det att röra ihop glasyren i en food processor, men den kan också blandas för hand.
Häll fyllningen på kakan och smöra det ut och gärna ned på kanterna.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 167 kcal • protein: 3,9 • kolhydrater: 16,3 • fett: 9,6 • fiber: 2,9
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.