Med hjälp av tortillabröd och olika rester i skafferi och kyl; som linser, rödlök och oliver –och förstås massor av ost – gör du en lika snabb som hälsosam och smarrig lunch!
”Hemma har vi nästan alltid några tortillabröd över. Jag gillar att göra fyllningen matig så man står sig. Här åker de flesta rester ner i bunken. Det kan vara en slatt köttfärssås, lite tacofärs eller varför inte en överbliven tonfiskröra – just här är det ost som är över från helgen. Huvudsaken är att du har riven ost i så att quesadillan smälter ihop”, tipsar Sara Begner, som skapat detta recept, taget från hennes senaste kokbok ”Laga lunch på typ 4 minuter” (Norstedts).
Ingredienser
2 portioner
2 dl kokta linser på tetra
2 tomater, hackade
1 dl oliver, hackade
½ rödlök, hackad
1 kruka basilika, hackad
2 dl riven ost
150 g valfri ost, t ex feta, chèvre, brie
4 tortillabröd
Gör så här
Skölj linserna och låt dem rinna av.
Lägg linser, tomater, oliver, lök, basilika och riven ost i en skål.
Smula, riv eller tärna valfri ost och blanda ner i skålen.
Lägg rikligt med fyllning på halva tortillabröden. Vik över den andra halvan av brödet och tryck till.
Stek i en torr panna på medelvärme. Quesadillan är klar när den fått fin färg på båda sidorna och osten har smält.
Av Carolina Eriksson