Annons

Päron- och kokoskaka

Ett underbart gott och lite nyttigare dessertrecept från gastronomistudenten Maya Dilek.

Redaktionen

22 februari, 2013
Päron- och kokoskaka
Dela inlägget

Ett underbart gott och lite nyttigare dessertrecept från gastronomistudenten Maya Dilek.

Ingredienser

2 ägg
1 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 dl kokosmjöl
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
1-2 ekologiska päron
1 dl kokosflingor
1 tsk citronsaft
1 dl kokosolja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en kakform med kokosfett och bröa med kokosflingor.
Vispa ägg och kokossockret poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält kokosfettet och riv päron.
Blanda i detta och citronsaften tillsammans med de torra ingredienserna och vänd ner det vispade äggen.
Häll över smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 30 minuter.

Annons