Äntligen går det att baka pepparkakor som är lite nyttigare, men fortsatt lika goda. Vi använder fortfarande sirap då det är viktigt för smaken och att pepparkakorna behåller sin fina färg.
Ingredienser
150 g smör
1 dl sirap, ljus
2 dl Sukrin (180 g)
1 dl grädde
5 dl vetemjöl (300 g)
1 dl FiberFin (60 g, ger mer fiber och lägre GI, kan ersättas med vetemjöl)
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk peppar
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl till utbakningen
Gör så här
Blanda sirap, sukrin och smör i en kastrull. Värm upp tills sukrinet är smält. Ta av kastrullen från plattan och låt det svalna något. Häll på grädden. Ta i vetemjölet, FiberFin, kryddor och bakpulver. Blanda väl.
Täck degen och låt den stå i rumstemperatur tills du ska baka ut pepparkakorna. Knåda degen och kavla ut den till 3 mm tjock.
Använd pepparkaksformar på degen. Grädda på en bakplåt med bakplåtspapper på 175 grader C i 8-10 minuter.
Låt pepparkakorna svalna av på galler. När pepparkakorna är nygräddade är de lite mjukare än vanliga pepparkakor. Förvarar man dem i en kakburk i ett par dagar, blir de lika spröda och goda som vanligt.
Näringsvärde per 100 gram
Energi: 276 kcal • protein: 4,7 • kolhydrater: 26,2 • fett: 16,9 • kostfiber: 5,4
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
Hitta fler recept på:
www.sukrin.se.