Proteinpannkakor är den perfekta träningsmaten, säger hälsobloggaren Sassa Asli. Hennes pannkakor är sprängfyllda med nyttigheter som mandelmjöl, bovete och chiafrö. Toppa med kokosgrädde och valfria bär.
Rätten är fri från gluten, laktos, raffinerat socker och soja.
Passar till frukost, mellanmål, lunch eller middag!
Ingredienser
1 stor ekologisk banan eller 2 äggvitor
2-3 dl vatten eller valfri nötmjölk
1 dl bovetemjöl
1/2 dl ärtprotein
1/2 dl mandelmjöl
3-4 msk chiafrön
1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm kanel
Topping:
Kokosgrädde
Blåbär (eller ditt favoritbär)
Gör så här
Blanda ingredienserna till en lagom tjock pannkakssmet. Stek i kokosolja på mellanhög värme. Toppa med bär och kokosgrädde. Ät och njut!
Tips!
Tänk på att olika frö-/nötmjölsorter drar åt sig olika mycket vätska. Här får du anpassa mängden vätska så att degen inte blir för flytande och inte för kladdig, säger Sassa.