Annons

Raw blåbärstårta med hasselnötsbotten

Den här vackra blåbärstårtan från Nillas kitchen är raw, vegan och vilket innebär att den är naturligt glutenfri, mjölkfri och fri från vitt socker. Sina ljuvliga smaker får den från färska bär, Med ingredienser som nötter, choklad och kokosolja är den dessutom en riktig hälsobomb.

Redaktionen

25 april, 2018
Raw blåbärstårta med hasselnötsbotten
Dela inlägget

Den här vackra blåbärstårtan från Nillas kitchen är raw, vegan och vilket innebär att den är naturligt glutenfri, mjölkfri och fri från vitt socker. Sina ljuvliga smaker får den från färska bär, Med ingredienser som nötter, choklad och kokosolja är den dessutom en riktig hälsobomb.

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är komponerat av Nilla Gunnarsson, kock, kokboksförfattare, kostrådgivare och matkreatör.
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).

Läs mer om Nilla och hitta fler av hennes goda och nyttiga recept på hennes hemsida:Nillas kitchen
Nilla på Facebook: Nillas Kitchen
Nilla på Instagram: Nillas Kitchen

Portioner: 8

Ingredienser

Botten
7-8 färska dadlar
3 dl hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter
1 krm salt
2 msk kakao

Fyllning
4 dl cashewnötter (i torr form, blötlägg i minst 8 timmar – de expanderar)
1 dl blåbär
1,5 dl jordgubbar (kan ersättas med 1 dl blåbär)
2 msk citronsaft
1/2 tsk rivet skal citron
0,75 dl agavesirap
1,75 dl kokosolja
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm salt
0,5 dl vatten
Till dekoration (valfritt)

Cirka 50 gram mörk, hackad choklad, gärna raw

Gör så här

Förbered insidan av en kakform med antingen plastfolie eller bakplåtspapper. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare till smulig kakdegskonsistens. Fördela degen över botten av formen och tryck den platt med fingrarna.

Annons

Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare eller blender (helst 700W eller starkare) under ett par minuter eller tills att blandningen är helt slät och gräddig i konsistensen. Smaka av med mer citronsaft, sötma eller salt om det behövs. Häll fyllningen i formen över botten och ställ in i kylen. Låt stå i minst sex timmar för att stelna. Dekorera ytan med hackad choklad om du vill. Serveras kylskåpskall. Tårtan håller sig upp till en vecka i kylskåp och kan även frysas.

Av redaktionen

Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons