Annons

Raw kladdkaka med pepparkakskrydda och cashewgrädde

En god och härligt julig kladdkaka som, i enlighet med vad rawfood står för, är fri från mejeriprodukter, vetemjöl och raffinerat socker. Kakan är söt men sötman kommer från naturliga källor. Den är dessutom ganska mäktig så en - ja, eller två - bitar räcker. I alla fall för stunden...

Redaktionen

11 december, 2014
Raw kladdkaka med pepparkakskrydda och cashewgrädde
Dela inlägget

En god och härligt julig kladdkaka som, i enlighet med vad rawfood står för, är fri från mejeriprodukter, vetemjöl och raffinerat socker.
Kakan är söt men sötman kommer från naturliga källor. Den är dessutom ganska mäktig så en – ja, eller två – bitar räcker. I alla fall för stunden… 🙂

Ingredienser

Pepparkaka
1/2 dl chiafrön
2 dl vatten
2 dl mandel
3 dl cashewnötter (naturella)
14 dadlar
4 fikon
2 tsk pepparkakskrydda
6 msk raw kakaopulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 dl kokosolja
1 avokado

Cashewgrädde
2 dl cashewnötter (naturella)
ca 3/4 dl vatten
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här

Pepparkaka
Blötlägg cashewnötterna i 6-7 timmar. Häll av vattnet.
Blötlägg chiafrön i 2 dl vatten. Låt stå i cirka 30 minuter.
Mixa nötterna, dadlar och fikon i matberedare med knivar.
Lägg i kokosoljan (rumsvarm) och avokadon. Tillsätt kryddorna. Mixa till en smet. Tillsätt lite extra vatten om det behövs för konsistensen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter före serveringen.

Cashewgrädde
Blötlägg cashewnötterna i 6-7 timmar och häll av vattnet. Mixa nötterna med vatten och vaniljpulvret till du har en gräddig konsistens. Tillsätt ytterligare vatten om så önskas.

Raw kladdkaka med pepparkakskrydda uppskuren bit

Annons

Annons