En värmande och vacker gryta med klassiska kryddor. Servera med råris och kokta ärtor för en mättande måltid.
Portioner: 5
Ingredienser
1 msk olja
800 g rödbetor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl grönsaksbuljong
2 torkade lagerblad
1 krm kryddpeppar
Salt och vitpeppar efter smak
2,5 msk maizena
1 dl kallt vatten
Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna rödbetorna. Fräs löken i olja i en stor kastrull tills den mjuknat. Tillsätt de tärnade rödbetorna tillsammans med buljong och kryddor. Låt koka tills rödbetorna mjuknat. Gör en redning genom att blanda maizena med kallt vatten och tillsätt till kalopsen under omrörning. Koka i cirka 3 minuter tills grytan tjocknat en aning. Servera med råris och kokta ärtor.
Recept och foto: Maya Dilek
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns mängder.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!