Fira lucia med en spännande saffrans-lassi. Så mycket fantastiskt man kan åstadkomma med den sagolika kryddan saffran. Här är ett enkelt recept på lassi, med bara tre ingredienser, utöver kryddning. En klassisk Mango Lassi består främst av mango och mjölk och/eller yoghurt. Detta är en vegansk variant på kokosmjölk, med en uppfriskande touch av citronskal som balanserar upp den söta mangon och den kraftiga, mustiga smaken från saffran.
Fakta
Receptet kommer från Kureras blogg Smoothiebloggen.
www.kurera.se/agnes-gallhagen.
Portioner: 1
Ingredienser
1 mogen mango
1,5 msk fet kokosmjölk
1 skvätt citronjuice
1 nypa rivet citronskal (ca 1 tsk)
2 nypor saffran
1/2 tsk äkta vaniljpulver
ca 1,5 dl vatten
Gör så här
Skala och tärna mangon.
Mixa med övriga ingredienser.
Krydda med så mycket saffran du önskar, jag tyckte att cirka två nypor var lagom.
Ha eventuellt i lite mer vatten till önskad konsistens.
Häll upp i ett fint glas. Klart!