Här är en nyttigare utgåva av äppelkaka. Njuts med gott samvete!
Ingredienser
Röra:
2 ägg (gärna ekologiska)
125 gram Sukrin
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram vetemjöl
2 msk smör
80 gram keso
1 dl mjölk
Fyllning:
4-5 äpplen
3 msk Sukrin
1-2 tsk kanel
Valfritt: lite hackade mandlar
Gör så här
Vispa ägg och Sukrin väl. Ha i resten av ingredienserna och blanda det väl. Häll sedan röran över i en 24 centimeter rund kakform.
Skala och rensa äpplena och skär tunna skivor som stoppas ner i röran. När det inte finns plats till flera stående äppelskivor, lägg resten över de andra. Strö över mycket Sukrin och kanel.
Grädda kakan i 175 grader på nedersta nivå i ugnen i 20-30 minuter.
Tips: För en enda nyttigare kaka kan 100 gram av vetemjölet bytas ut mot 30 gram FiberFin och 45 gram mandelmjöl.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 112 kcal • protein: 4,1 • kolhydrater: 16,9 • fett: 3,2 • fiber: 1,6
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.