Annons

Salami- och gorgonzolaspäckad kyckling med vitkålssallad

Fantastiskt god kyckling som är perfekt för helgen. Morot och rödlök piggar upp vitkålssalladen. Ät rätten som den är eller servera med klyftpotatis eller ris.

Redaktionen

14 augusti, 2012
Dela inlägget

Fantastiskt god kyckling som är perfekt för helgen. Morot och rödlök piggar upp vitkålssalladen. Ät rätten som den är eller servera med klyftpotatis, ris eller pasta.

IngredienserKykling och vitkålssallad
2 st normalstora kycklingfiléer
4 skivor salami
150 g gorgonzolaost

Sallad:
vitkål
1 morot
1 liten röd lök
3 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt i varje filé. Bryn kycklingfilérna. Hacka sönder salamin i småbitar och fyll kycklingen med salami och gorgonzola. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter. OBS! Kolla så att köttsaften från kycklingen är klar när du tar ut den. Den får inte vara rosa.
Skala moroten och strimla den och vitkålen tunt. Skala rödlök och skiva den i tunna skivor. Blanda ihop vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Häll den över vitkålssalladen och servera med kycklingen.

/Jennifer i Nynäshamn

Annons

Annons