En matig pastarätt passar bra både till middag och som lunch dagen efter. Denna får sina goda smaker från bland annat dill, rödlöl och grönmögelost.
Fakta
Receptet kommer från Urtekram.
Ingredienser
250 g valfri fullkornspasta
1 litet äpple, tärnad
300 g kycklingfilé
150 gram spenat
1 knippe dill, hackad
100 g av mögelost
1 mogen avokado, tärnad
Pesto
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor , krossade
Juice från 1/2 citron
1/2 kopp olivolja
1 matsked jordnötssmör / eller 15 nötter grovt hackad
Salt & pepper
Syltad rödlök
2 små rödlökar eller en stor
1 kopp äppelcidervinäger
1 matsked honung
Gör så här
Börja göra den syltade rödlöken. Skala och skär löken i tunna halv skivor. Blanda äppelcidervinäger och honung i en liten skål, tillsätt löken och rör om. Rör då och då. Löken bör vara klar efter ca 30 minuter. Du kan enkelt göra detta och förvara det i kylskåpet i flera veckor.
Koka nu pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i små bitar och stek den krispig och gyllene på en het panna. Krydda med salt, peppar och dina favorit kryddor. Gör pesto genom att hacka persilja fint. Blanda i en skål med de återstående ingredienserna och smaka av.
Blanda alla ingredienser i en stor skål.
Obs! Undvik att använda all vätska från rödlöken, men en matsked bidra med lite syra.
Sugen på fler goda recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!