Godis i vuxen tappning! Lite lyxigare, lite dyrade och åh, så gott.
Receptet är fritt från mjölk, gluten och raffinerat socker.
Det kommer från receptboken Smarta sötsaker av Ulrika Hoffer.
En sats blir 20 bitar.
Ingredienser
1 1/2 dl pekannötter
+ 20 till garnering
1 dl dadlar utan kärna
1 msk kokosolja
lite vaniljpulver (eller malen kanel)
Gör så här
Finmal nötterna i en matberedare. lägg därefter i dadlar, kokosfett och krydda. Kör vidare och tillsätt eventuellt lite vatten så att massan håller ihop.
Platta ut degen mellan bakplåtspapper.
Låt den bli riktigt kall i kylskåpet innan du skär upp rutor.
Dekorera med en pekannöt på varje bit.
Förvara rutorna kallt. Pekannötterna är feta och mjuka, så dessa godbitar kan lätt bli kletiga annars. Enjoy!