Receptet kommer från boken ”Mat rätt” av Isak Melin, som är kock, PT och kostrådgivare. Boken innehåller en mängd recept på både mat och sötsaker som gör dig både mätt, glad och kalorismart.
Ingredienser
3 portioner
1 ½ dl naturell kvarg (0,2-0,5 %)
2 1/4 havregryn
1 dl mandeldryck
3 äggvitor
1 ½ dl riven zucchini
3 msk kakao
3 msk sötströ
1 ½ tsk vaniljarom
Glasyr:
3 krm olja
Ca 1 dl naturell kvarg (0,2-0,5 %)
2 msk kakao
2 ½ tsk honung/lönnsirap/agavesirap
2 msk kokosflingor
LÄS OCKSÅ: Smoothies för ett starkt immunförsvar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader under- och övervärme.
Blanda samtliga ingredienser, förutom de som ska vara till glasyren. Pressa ur vattnet ur zucchinin innan den blandas ner.
Lägg ett bakplåtspapper i passande form (så kakan inte blir för tunn) och pensla det med olja. Häll över smeten och ställ in i ugnen i 40-50 minuter.
Blanda resterande ingredienser till glasyren och ställ in i kylen. Men avvakta med kokosen.
Ta ut och låt svalna, bred sedan ut glasyren jämnt och toppa med kokos. Skär upp i bitar.
PRÖVA OCKSÅ: Miss Raw’s snickersbollar