Annons

Supersnabb kokosglass med mango eller körsbär

Är du sugen på att fira in våren med en supersnabb glass i solen? Ta fram en mixer och sätt igång så är du klar på några minuter! Denna glass är mjölkfri och full med vitaminer från äkta bär och frukt.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
30 april, 2024
Närbild på kvinnohand som håller i två glasstrutar

Receptet kommer från boken ”Kaosvego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo (Ordfront), en bok för alla som vill äta god och enkel vegomat som går hyfsat snabbt att laga, utan att kräva en massa krångliga ingredienser.

TESTA OCKSÅ: Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Ingredienser:

4 portioner
250 g fryst mango eller frysta körsbär
1,75 dl kokosmjölk
0,5 dl florsocker
strössel eller kokosflarn att toppa med

Gör så här:

Mixa den frysta mangon eller de frysta körsbären med kokosmjölk och florsocker till en glassig blandning. Servera direkt med strössel eller kokosflarn på toppen.

Omslag boken "Kaosvego"

TESTA OCKSÅ: Kolhydratsnåla kesoplättar med bär

Annons