En härligt krispig sommarsallad. Fullproppad med nyttigheter och fylld med smaker!
Portioner: 4
Ingredienser
2 dl vit quinoa
500 g morötter
1 knippe färsk sparris
10 små champinjoner
2 st avokado
1 påse babyspenat
1 ask cocktailtomater
Handskalade färska räkor
Pressad citron
Soja
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här
Koka quinoan.
Skala morötterna.
Skär morötter, sparris och champinjoner.
Lägg på en plåt, ringla olivolja och salta och peppra. In i ugn 225° i 25 minuter. Rör om då och då.
Skär upp avokado, tomater och lägg i en bunke.
I med babyspenat och handskalade räkor.
Blanda olivolja, soja och lite pressad citron noga.
Häll i den varma quinoan i salladsbunken.
Häll i de ugnsrostade grönsakerna och till sist dressingen.