Matiga vetegräsplättar som passar perfekt både till frukost och lunch. Eller varför inte till helgens brunch. Görs enkelt glutenfria genom att byta ut mjölet till glutenfritt.
Vetegräs
Vetegräs innehåller 90 olika vitaminer, mineraler och spårämnen. I gräset gömmer sig även 19 av 20 aminosyror, däribland alla essentiella. Vetegräset innehåller mer C-vitamin än citroner och tio gånger mer järn än spenat. Dessutom är gräset rikt på fiber.
Receptet är skapat av Plog.
För mer inspiration se plogfoods.se eller följ plogfoods på Instagram.
Ingredienser
15-20 plättar
1 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1,5 msk PLOG vetegräs
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
2,5 dl osötad växtbaserad yoghurt
1 msk olivolja
1 ägg
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, ägg och olivolja till en ganska tjock smet.
Klicka ut smeten och bred ut den lite.
Grädda på medelhög värme.
Vänd plättarna när luftbubblor bildats och ytan börjat stelna.