Spagetti och ”köttfärssås” – förlåt bolognese har aldrig väl varit nyttigare eller för den delen enklare att tillaga. En sval och lätt rätt i sommarvärmen.
Fakta
Författare till böckerna: ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” 2016 (Max Ström) och ”Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker” 2016 (Semic) samt ”Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter” 2015 (Semic).
Ingredienser
Sås
ca 4 dl tomat i bitar
ca 2 dl röd paprika i bitar
6 st soltorkade tomater
1-2 färska dadlar (kan uteslutas)
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
3 msk proteinpulver
0,5 tsk salt eller 1 tsk lantbuljongpulver
nymalen svartpeppar
ca 10 blad färsk basilika eller 1,5 msk fryst
ca 30 valnötter
Pasta
1 stor zucchini eller 2 små
50 g ruccola
Gör så här
Mixa alla ingredienser utom valnötterna till tomatsåsen i matberedare till slät konsistens och smaka av med mer sälta och peppar om det behövs. Tillsätt valnötterna och kör matberedaren igen tills att nötterna fördelats till färs-konsistens.
Svarva zucchini med grönsakssvarv om du har en eller använd potatisskalare för att strimla bandspagetti. Blanda zucchini med ruccola och fördela på två tallrikar. Toppa med såsen.
Av redaktionen
Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!