Annons
Annons

Brända mandlar med Sukrin

Vid jul är brända mandlar något av det bästa julgodis som finns. Lägg nötterna i fina glas som du kan dekorera efter smak och ge bort, eller bara mysa med själv.

Redaktionen

14 november, 2012
Brända mandlar med Sukrin
Dela inlägget

Vid jul är brända mandlar något av det bästa julgodis som finns. Lägg nötterna i fina glas som du kan dekorera efter smak och ge bort, eller bara mysa med själv.

Ingredienser
100 g mandlar
90 g Sukrin
10 g socker
1 dl vatten
30 g smör

Gör så här
Ta mandlar, Sukrin, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna, och låt det småkoka 1 – 1 1/2 timma tills vätskan har blivit tjockare och brunaktig, och mandlarna har fått en mörkere färg.
Tillsätt smöret och låt det koka vidare i cirka 10 minuter så att massan blir gyllenbrun och blank.
Fiska upp mandlarna från kastrullen och lägg dem på en smörad bakplåt. Låt svalna av- och bryt mandlarna från varandra.
De smakar bäst efter några timmar, eller nästa dag då de är spröda och goda.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 268 kcal • protein: 6,5 • kolhydrater: 9,1 • fett: 22,9 • fiber: 4,1

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons