Annons
Annons

Matmuffins

Anna Ledberg

Groddat är godast
7 maj, 2013
Matmuffins

Jag håller på och gör en massa picnicmat till olika sammanhang och vad passar bättre än matmuffins?

De är lätta att göra, ta med / packa, och äta utan att det dräller överallt. Nu gjorde jag mina nästan glutenfria, vill du ha dina helt utan gluten, ta inte med vetegroddarna..;D

IMG_4753

Muffins är tacksamt att göra med matrester, om du har lite ris, qouina eller så över, en bit ost och några grönsaker. Mina fyllde jag med (kokt) rött råris, (kokt)  broccoli, fetaost och ett uppvispat ägg.

Annons

Matmuffins degen: Ger cirka 6 muffins
1 dl rostat kikärtsmjöl  här står det hur man gör det mjölet
0,5 vetegroddar
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1-2 dl vatten
1 msk olja
Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i formar som du penslat med olja- annars fastnar degen garanterat!
Lägg på fyllningen, t ex ris, broccoli, fetaost och uppvispat ägg. Ringla lite olja över om du tycker.

Grädda 150 grader i ungefär 20 minuter, eller tills ägget stelnat.

Lycka till!

 

Annons
Annons