Annons
Annons

Matig grön torsksallad

En mycket fräsch, mättande familjefavorit.

5 mars, 2013
Matig grön torsksallad
Dela inlägget

En mycket fräsch, mättande familjefavorit.

Portioner: 6

Ingredienser

2,5 dl fullkorns-couscous
2,5 dl miso soppa
400 g färsk torskfisk
1/2 zuccini
100 g ärtskidor
100 g gröna soyabönor
1/2 röd lök
En liten broccoli
100 g gula körsbärstomater
3 stjälkar selleri
Salladsskott
1 dl kallpressad raps olja
2 st lime
Salt och peppar
2,5 dl crème fraîche
1,5 msk wasabipasta

Gör så här

Blanda kallt vatten med havssalt tills det smakar hav
Lägg i torskfiléerna i cirka 20 minuter
Ånga fisken några minuter tills den faller i flagor
Blanda med en dressing gjord av en stycken limeskal och saft, samt olja salt och peppar
Koka upp misosoppan och häll över couscousen, låt stå
Ånga broccolin lätt
Skär övriga grönsaker i halvor och klyftor
Varva alla ingredienser på ett stort fat
Servera med wasabi-crème fraîche och limeklyftor

Annons
Annons