Annons
Annons

Rödbetsomelett, mardrömmar och Broadway

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
6 maj, 2014
Rödbetsomelett med morotsstavar och salladslök på vit tallrik med svarta ränder

I natt har jag drömt så mycket konstigt!
Jag har blivit jagad av några slags agenter eller något sånt. De kom ner i rep genom taket i min bostad, och jag var tvingad att fly, ändå kom de på nästa ställe jag befann mig. Rena actiondrömmen. Skulle behöva en drömtydare på den. 🙂 Det är riktigt jobbigt att vara rädd och bli jagad, även om det nu bara är en dröm. I morse var jag helt slut när jag vaknade. Hade gärna sovit någon timme till.Affisch med Rönninge Show Chorus på en vit pelare

Men det har hänt mycket i helgen. kanske det var orsaken till mardrömmar. Var ju på tävlingarna i kvinnlig barbershop. Min kör vann när vi tävlade i Open Division, vilket vi kunde, trots att vi just nu är regerande världsmästare. Vi tävlade alltså inte i den ordinära körtävlingen. Det får vänta något år.
Och i höst väntar Broadway och Carnegie Hall på oss; Rönninge Show Chorus! Det är riktigt, riktigt spännande. Tänk att lilla jag ska få uppträda där?! Det tror jag nog inte på förrän jag står där. 🙂

Jag lägger ner mycket tid på en bra frukost på morgonen.
Dels är jag väldigt hungrig då, och dels vill jag må bra resten av dagen. En sämre frukost gör att jag blir trött, hungrig fort och mår lite illa på förmiddagen.

Annons

Omelett är sååå himla tacksamt att variera. I den kan man nästan stoppa i vad som helst och det smakar ändå gott. Idag rev jag ner rödbetor för att få lite energi till dagens aktiviteter. Ägg är också en nyttig och superbra källa till protein.

Rödbetsomelett med morotsstavar och salladslök på vit tallrik med svarta ränder
Foto: Mia Hagenmalm

Rödbetsomelett
2 ägg, ekologiska
2 broccolie”blommor”, ekologisk, finhackad
1 liten rödbeta, ekologisk, finriven
2 msk keso, ekologisk
1 msk mandelmjöl, ekologisk
kokosolja, ekologisk, till stekning
Herbamare örtkrydda och svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka av med herbamare örtsalt och svartpeppar. Stek på medelsvag värme i kokosolja ca fem minuter. Vänd och stek ytterligare någon minut. Lägg upp på tallrik och servera med exempelvis morotsstavar.

Gör en bra dag! 🙂 // Mia

 

Annons
Annons