Annons
Annons

Portabellotoast med krämig omelett

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 juni, 2014
Omelett med tomat och gräslök toppad med kaviar på svampbädd

Jag älskar ju svamp! Och den ska vara kryddad och knaprigt stekt i smör, då tycker jag att det är som godast.

Omelett med tomat och gräslök toppad med kaviar på svampbädd
Foto: Mia Hagenmalm

Jag äter inte bröd om jag inte bakar något glutenfritt ibland. Men jag tycker att jag lika gärna kan vara utan vissa perioder. Däremot är det trist att äta samma gamla omelett till frukost vecka ut och vecka in, så där försöker jag variera mig ganska ofta. Även om basen på omeletten hänger med. 🙂 Jag mår så bra av att äta ägg till frukost, för då står jag mig hela förmiddagen och blir inte så trött som när jag inte äter något proteinrikt till frukost.
När jag åt bröd, brukade jag göra en stekt macka med ost, tomat och ägg på. Så i morse återupplivade jag gamla smakminnen och gjorde en toast fast på portabellosvamp. Jag hade ingen hårdost hemma så jag använde mig av philadelphiaost istället. ( Man kan även använda champinjoner om man vill och lägga omeletten över).

Portabellotoast med krämig omelett

Annons

1 portion
1 stor portabellosvamp
1 ägg
2 msk philadelphiaost
1 msk gräslök, hackad
2 små tomater
1 msk kaviar/ rom
örtsalt
smör

Gör så här:
Stek svampen på båda sidor i ganska varm stekpanna i lite smör och krydda med örtsalt .Ta upp och lägg på tallrik. Blanda ägget med philadelphiaost, örtsalt, gräslök och tomater i mindre bitar. Vispa ordentligt. Stek i smör tills ägget stannat. Garnera med kaviar/rom och gärna lite gräslök.

Portabello är en odlad, brun trädgårdschampinjon. Den har en mycket koncentrerad och fyllig smak, innehåller inte lika mycket vätska som vanliga små champinjoner, och har en fastare konsistens.

Kaviar eller rom är inte bara gott och lyxigt, det är nyttigt för din hjärnas minne också!
Det innehåller rikligt med B-vitaminet kolin, vilket omvandlas till viktiga signalsubstanser i hjärnans minnescentra. 🙂

Mia

Annons
Annons