Annons
Annons

Passionerad kräftceviche på salladsblad

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
6 augusti, 2015
Kräftceviche upplagt på ett salladsblad

Min semester är slut och äntligen kom sommaren! 🙂
Lite hånfullt känns det, men man får försöka ta vara på dagen ändå.
Jag har varit ute jättemycket på förmiddagen och gått längst vattnet i tidig morgonstund. Sen blev det frukost på ballkongen och ytterligare en promenad innan jobbet.

Jag lovade att återkomma med recept på tillbehör till kräftorna, och här har jag gjort en supergod ceviche på kräftstjärtar. Lite matigare än att bara sitta och äta kräftor, för man blir ju hungrig också. 🙂

Ha en underbar dag! // Mia

Annons

Passionerad kräftceviche i salladsblad
4 portioner
200 g kräftstjärtar, kokta
100 g gurka, eko
200 g röd och gul paprika, eko
1 röd lök, eko
1 röd chili, eko
1 dl finhackad koriander, eko
1 ekologisk stjälkselleri i bitar
1 ekologisk vitlöksklyfta, hackad
3 cm ingefära, eko
3 passionsfrukter, eko
1 dl saft från citron, eko
1/2 dl vatten
1 tsk örtsalt
1 tsk honung

4 salladsblad

Gör så här:
Mixa halva löken tillsammans med skalad ingefära, chili, selleri, vitlök, örtsalt, honung och vatten. Rör ner koriander. Pressa ner citronsaften och passionsfrukten. Låt stå och dra en stund.
Skär kräftstjärtarna i mindre bitar och tärna gurkan och paprikan i mindre bitar. Finhacka resten av löken. Blanda alltsammans med dressingen. Fördela blandningen på salladsblad.

Annons
Annons