Annons
Annons

Raw Lingonbollar

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
20 december, 2016
Rawfood röda lingonbollar på ett grått fat

Måste bjuda på dessa goda lingonbollar! De passar utmärkt bra som julgodis och då inte bara för den röda färgen. De smakar ljuvligt gott också för den som gillar lite syrligt och sött som jag och de är väldigt enkla att göra.

Lingon är också ett supernyttigt bär!
Lingon är rika på C-vitamin och antioxidanterna polyfenoler/flavonoider. Dessutom pektinsyra och konserverande benoesyra. Lingondricka är dessutom mycket bättre än tranbär att ta vid en urinvägsinfektion då lingon innehåller en högre halt tanniner än tranbär vilket är bra för den som har tunna och sköra slemhinnor.Tanniner förlamar bakteriernas tentaklar, så att de inte kan få fäste i slemhinnorna.
Att äta några färska eller frysta lingon dämpar även sötsug på grund av den höga halten syra. 🙂

Rawfood lingonbollar i en låda
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

Lingonbollar
2 dl granola, jag använde Kung Markattas ekologiska
2 msk frysta lingon
1 msk kokosolja, naturell
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
1 liten nypa salt

1/2 dl lingonpulver, Jag använde Kung Markattas

Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom lingonpulvret i en mixer till en deg.
Forma till små bollar. Det blir ungefär 10 st.
Häll lingonpulver på ett fat och rulla bollarna i pulvret så att det täcker runt om. Förvara lingonbollarna i burk i kylskåp eller frysen.

 

Annons
Annons