Annons
Annons

Proteinrika sötpotatismuffins

En matig och proteinrik muffins med sötpotatis och kvarg. Glutenfri, mättande och god – ett perfekt mellanmål. Måste provas!

Redaktionen

29 september, 2016
Proteinrika sötpotatismuffins
Dela inlägget

En matig och proteinrik muffins med sötpotatis och kvarg.
Glutenfri, mättande och god – ett perfekt mellanmål.
Måste provas!

 

Annons
Fakta

Fakta

Recept och foto: Maya Dilek

10
(8-10 stycken)
300 g skalad och riven sötpotatis
5 st ägg
½ dl smält kokosolja
1 nypa salt
2 dl rårismjöl
1 1/4 dl havregryn
150 g kvarg (0,5% fetthalt)
1,5 dl strödadlar alt finhackade dadlar
1 tsk av vardera kanel, kardemumma samt vaniljpulver
1 dl solrosfrön plus extra att strö ovanpå muffinsen
2 tsk bakpulver

Läs också: 9 alternativ till komjölksprodukter

Annons
Annons