Annons
Annons

Sjögräsnudlar med grönsaker

En kanongod vegansk lunch med sjögräsnudlar, även kallade kelp nudlar, gjorda på brunalger med ett högt innehåll av av kalcium, kalium, jod, magnesium och järn.

Redaktionen

18 februari, 2013
Sjögräsnudlar med grönsaker
Dela inlägget

En kanongod vegansk lunch med sjögräsnudlar, även kallade kelp nudlar, gjorda på brunalger med ett högt innehåll av av kalcium, kalium, jod, magnesium och järn.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen för Kurera.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Ingredienser

Marinad till nudlarna
glutenfri ekologisk tamari
riven ingefära
pressad vitlök
rostad sesamolja
sesamolja eller solrosolja

 

Gör så här

SjögräsnudlarBlanda ingredienserna till marinaden.
Blanda nudlarna med färska grönsaker som till exempel paprika, morot, zucchini, mungbönsgroddar och bok choy.

Från bloggen:
”Sjögräsnudlar är väldigt krispiga och inte alls så där slajmiga som glasnudlar och de behöver inte tillagas.
Sjögräsnudlarna är väldigt populära inom raw food och finns med i många receptböcker. Blev superglad när jag hittade dessa på Dagslivs vid Fridhemsplan, har annars bara sett dessa att beställa på nätet.
Nu är ju inte dessa nudlar raw, utan snarare vegan, men dom har en skön konsistens och har uppenbarligen massa nyttigheter i sig.”

Annons
Annons