Annons

3 anledningar att äta ingefära

Kryddan och medicinalväxten som används i Asien och Afrika är en riktig hälsobomb. Här är tre anledningar att äta ingefära varje dag.

Redaktionen

21 maj, 2015
3 anledningar att äta ingefära
Dela inlägget

Kryddan och medicinalväxten som används i Asien och Afrika är en riktig hälsobomb.
Här är tre anledningar att äta ingefära varje dag.

1. Ingefära är bra vid illamående
– särskilt vid åksjuka, sjösjuka och graviditet.

2. Ingefära är bra vid ledvärk
– då den har en antiinflammatorisk verkan.

3. Ingefära är bra för magen
– och kan minska risken för magsår. Den verkar dessutom lugnande, minskar gaser och stimulerar matsmältningen.

Fler tips?
Läs mer om ingefära här:
Därför ska du äta ingefära
• Ett gott sätt att få i sig ingefära är färskriven i smoothies eller juicer. Du hittar bra och nyttiga recept på smoothies och andra drycker här.
Läs mer om ingefärans egenskaper – och dess historia

Annons

Av Johanna Gustafsson

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons