mage

Ballongmagen minskade av örtextrakt

Fakta

Boldo lugnar magen, har en kramplösande effekt samt skyddat mot parasiter och mask. Boldo är också bakteriedödande.

Maskros är vätskedrivande och därmed blodrenande. Maskros underlättar tömningen av magsäcken och ökar produktionen av galla.

Kronärtskocka skyddar levern, verkar antiinflammatorisk och aktiverar produktionen av matsmältningsenzym.

Pepparmynta har en lugnande och kramplösande effekt i magen

Lider du av ballongmage? Du är inte ensam, var fjärde svensk har samma besvär. Ingrid Rosenqvist var en av dem tills hon testa droppar med bitterörter. Nu mår hennes mage bättre än någonsin.

Idag lider var fjärde svensk av ballongmage. Fenomenet kan bero på att matsmältningen är ur balans, felaktig kost, stress eller att man lider av sjukdomen IBS. Ingrid Rosenqvist, 57 år, från Stockholm drogs med konstant uppblåst mage och halsbränna. Bitterörterna i Cynaramin hjälpte hennes mage som nu fungerar bättre än någonsin.
– Jag har alltid haft en känslig mage och har jämt behövt tänka på vad jag äter. Om jag inte gör det har magen reagerat direkt genom att svullna upp och göra fruktansvärt ont. Rött kött och bröd har jag till exempel inte kunnat äta utan problem. Proteinpulver har jag också fått ont i magen av, därför är det sådant som jag inte har ätit särskilt ofta eller mycket av.

I somras kände Ingrid att problemen blev värre och att situationen var ohållbar.
– Magen kändes uppblåst mest hela tiden. Oavsett vad jag åt så reagerade magen och jag hade halsbränna som kom och gick. Det var då jag bestämde mig för att testa Cynaramin.

ingrid

 

Varför valde du just Cynaramin?
– Jag har hört många andra som använt den och fått hjälp med liknande besvär. Sen gillar jag när det är flytande, det är lätt att använda.

Hur har Cynaramin hjälpt dig?
– Uppblåstheten som jag hade i somras gick över på ett par dagar. Sen har jag fortsatt att ta 30-40 droppar inför stora måltider och jag har över lag fått en mycket lugnare mage. Kött och bröd äter jag inte särskilt ofta men när jag väl gör det känner jag mig inte lika tung och som att maten står mig upp i halsen. Proteinpulver kan jag äta utan problem nu, jag brukar ta det i mina smoothies.

Cynaramin
Cynaramin är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som innehåller en kombination av örter så som maskros, kronärtskocka, boldo och pepparmynta som  extraheras färskt. Det aktiverar enzymproduktionen i matsmältningskanalen och genom detta så minskar problem med gaser, uppkördhet och halsbränna. Vid långvariga besvär tas Cynaramin som en kur under ett par veckor men det fungerar utmärkt att endast ta som engångsdos vid tillfälliga besvär. Symptomen lindras ofta redan inom 15-30 minuter, men effekten förstärks om man använder det regelbundet.

Av Johanna Gustafsson


Fakta

Boldo lugnar magen, har en kramplösande effekt samt skyddat mot parasiter och mask. Boldo är också bakteriedödande.

Maskros är vätskedrivande och därmed blodrenande. Maskros underlättar tömningen av magsäcken och ökar produktionen av galla.

Kronärtskocka skyddar levern, verkar antiinflammatorisk och aktiverar produktionen av matsmältningsenzym.

Pepparmynta har en lugnande och kramplösande effekt i magen

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Förälder – så lär du ditt barn goda digitala vanor

Mental hälsa

Föräldrar har en avgörande roll för sina barns välbefinnande - och ett ansvar att skydda dem från faror och säkerställa att de inte utsätter andra för trakasserier eller mobbning. Här följer några tips och råd för hur du kan stötta ditt barn till ett positivt och hälsofrämjande användande av digitala medier.

sa-lindrar-du-solbrannan

Så lindrar du solbrännan

Hud

Vad händer egentligen med huden om vi bränner oss, finns det något ställe som är farligare att bränna sig på – och går det att lindra solbrännan på något naturligt sätt? Vi ställde några frågor till Kureras skönhetsexpert om solbränna.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

rått kött

Fall av böldpest upptäckt i Kina

Övrigt

Just när bekymrade kinesiska forskare varnat för en annan potentiell pandemi orsakad av ett influensavirus hos grisar har en rapport om fall av böldpest kommit från inre Mongoliet. Böldpest är en bakterieinfektion som sprids från råttor och via loppor i form av bett, men också om man äter gnagare.

 

kvinna sprayar sina ben med myggmedel

Så gör du ditt egna giftfria myggmedel

Naturlig hälsa

Sommaren och värmen är här och bor man i Sverige innebär det också myggtider. Älskar du mygg och att bli myggbiten? Sluta då läs. Ogillar du däremot myggbett och även kemikalier – ja, då följer här några effektiva och naturliga sätt att slippa de irriterande små rackarna.

familj som äter

Diamantis Koukouvinos: Så kan du få ordning på din IBS

Hälsa

IBS beskrivs ofta i Sverige som ett funktionellt tarmbesvär som kan yttra sig olika från person till person. Symtomen är framförallt uppblåst mage efter en måltid, smärta och obehag, gaser, diarré eller förstoppning eller en kombination av de båda.– Det är inte svårt att få ordning på IBS om man vet hur man ska behandla, säger Diamantis Koukouvinos som är naprapat och naturläkare inom kinesisk medicin.

 

Män tränar löpning mer än kvinnor

Hälsa

 I Sverige tycker vi om att träna – drygt 70 procent tränar flera gånger i veckan. Men träningsformer  och skälen till att vi tränar skiljer sig åt mellan män och kvinnor. För män är det mest löpning och styrketräning som gäller, medan kvinnor gärna yogar.

 

Varför är det så lätt att bli sjuk när semestern kommer?

Hälsa

Äntligen semester, tänker du och har en lista av roliga saker att göra. Men så blir du trött och hängig de första dagarna på ledigheten. Kroppen vill bara vila och sedan kommer förkylningen som ett brev på posten. Det är inte ovanligt att bli sjuk när du är ledigt. Kurera frågade stresscoachen Karin Isberg varför det är så och vad man kan göra för att undvika att bli sjuk på sin semester?

Behandla svårläkta sår med manukahonung 

Hälsa

Den speciella manukahonungen som kommer från Nya Zeeland har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den lämpar sig inte bara för invärtes bruk utan fungerar utmärkt som behandling vid svårläkta sår. Framförallt kan den vara en hjälp för anhöriga som vill hjälpa äldre personer med besvärliga bensår.

Vad händer när vi inte får kramas?

Forskning

Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi, var först i världen att prata om hur och varför må-bra hormonet oxytocin påverkar vårt välbefinnande. Men nu när vi inte har kunnat kramas på ett tag, och även måste vara försiktiga en stund till – vad händer då med vårt välbefinnande? – Det är förödande för vår hälsa att vara isolerade. Oxytocin frisätts inte bara vid beröring utan även vid möten, det blir inte på samma sätt när vi pratar i telefon, säger Kerstin.

Nu slipper Jacob smärtan i magen

Hälsa

Jacob Löthman var elva år när han fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD. Medicinerna gav biverkningar – och ända sedan tonåren har han levt med magsmärta, gaser och svullnad. För knappt två år sedan hittade han kapslarna med mjölksyrabakterier och effekten kom omedelbart. Idag är i princip alla hans problem borta.

 

 

Jadå, klart du ska testa gado gado!

Recept

Gado gado är en klassisk indonesisk sallad med tempeh. Namnet betyder potpurri på indonesiska, vilket beror på att man ofta använder olika grönsaker beroende på säsong. Gör gärna det du också! En krämig jordnötssås är kronan på  verket.

Sofia har hittat sin hudvård

Hälsa

Sofia Marklund har haft problem med sin hud i många år och aldrig hittat en hudvårdsrutin som funkar – förrän nu. Efter bara några veckor med en svensk serie av veganska produkter både ser och känner hon skillnad.