Annons
Annons

Bananplättar med apelsin och granatäpple

Det perfekta melliset eller frukosten, inte minst på helgen! Bananplättar är både mättande, goda och hälsosamma. Gör som receptets skapare, Ulrika Davidsson, och toppa med syrliga och söta frukter och bär, som apelsin och granatäpple.    

Carolina Eriksson

Webbredaktör
4 oktober, 2023
Bananplättar med granatäpple och apelsinklyftar

Receptet är hämtat från boken ”21 Challenge – Go green”, av kostrådgivaren Ulrika Davidsson, som även är en av Kureras experter.

1 portion
1⁄2 banan
1 ägg
en liten nypa vaniljpulver
en liten nypa salt
1 tsk smör

Topping:
2 msk grekisk yoghurt eller keso
1⁄2 apelsin, hinnfria klyftor
2 msk granatäppelkärnor

Gör så här:
Skala och mosa bananen i en skål. Knäck i ägget.
Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
Hetta upp en plättlagg eller stekpanna med smör. Stek plättar, någon minut per sida.
Lägg plättarna på ett fat och toppa med yoghurt eller keso, apelsinklyftor och granatäppelkärnor.

(Foto: Fabian Björnstjerna)

Bokomslag "Go green"
Annons
Annons