Fettisdagen infaller först den 17 februari men ibland är något värt att tjuvstarta. För när det blir semmeltider vet man att det snart är vår, eller hur?
Här är en nyttigare version av den nu så trendiga semmelwrapen.
Portioner: 4
Ingredienser
Semlor:
2 ägg
50 g smör
3/4 dl sukrin
3 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 dl mandelmjölk
1-2 tsk kardemumma
Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
1 äggvita
2 msk sukrin
Tillsätt gärna vatten för att få den lösare om så önskas.
Gör så här
Smält smöret, Vispa ägg och sötningsmedel och häll i smöret.
Rör ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
Blanda allt.
Låt det stå i cirka 15 min för att smeten ska tjockna. Dela i fyra degbitar.
Ta en degbit och kavla ut så tunt som möjligt på ett bakplåtspapper. Använd gärna ett bakplåtspapper ovanpå degen när du kavlar så fastnar inte degen i kaveln.
Grädda i 3-4 minuter på 175 grader.