Blåbärmuffins är en klassiker. Du kan även tillsätta annat du gillar, som chokladbitar, russin, äpple/kanel och liknande. Receptet ger 12 stora eller 18 små muffins.
Ingredienser
125 g smör
2 ägg
2,5 dl mjölk/äpplejuice
270 g (4½ dl) vetemjöl
60 g (1 dl) FiberFin (kan ersättas med vetemjöl)
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g Sukrin
150 g färska blåbär
Garnering
Sukrin
Gör så här
Smält smöret och blanda i mjölk.
Vispa i äggen med en stålvisp.
Blanda rensade blåbär med några matskedar av mjölet så att blåbären är gott täckta.
Blanda resten av mjölet med FiberFin, bakpulver, vaniljsocker och Sukrin i en bakskål.
Ta i vätskan och rör snabbt ihop. Vänd de mjölade blåbären försiktigt in i röran tillslut.
Ta pappersformar i en muffinsformplåt.
Fyll röran i formarna.
Strö lite Sukrin på toppen av varje muffins.
Baka muffinsformen på galler mitt i ugnen genom 175°C i cirka 20 minuter. Låt muffinsen kylas av lite för de försiktigt tas av plåten.
Använd helst färska blåbär till detta recept. Använder du frusna bär kommer muffinsen att bli mer blå i färgen, men smaken blir däremot lika god.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 185 kcal • protein: 4,5 • kolhydrater: 19,2 • fett: 10,1 • fiber: 4,9
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.