Tips på påskmat till påskhelgen?
Min helg gick i matlagningens tecken. Jag tycker att det är så roligt att skapa nya rätter. Jag blir verkligen i mitt esse när det gäller mat. Och nu till påsk har jag gjort en liten buffè som ett ihopplock för Kurera. Alltsammans kommer på Kureras sida under dagarna, men jag tänkte lägga upp några av dem här i bloggen också. 🙂
Annons
Dessa härligt gröna plättar kan man göra mindre och många av om man har buffè!
Jag har dessvärre inget plättjärn, så mina blev lite större.
Jag har dessvärre inget plättjärn, så mina blev lite större.
Nyttigare gröna plättomeletter med lax
(15 små plättar som kunde bli 30 med plättjärn)
5 ägg
1dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
80g ruccola
salt och peppar
kokosolja eller smör till stekning
Tillbehör:
2 dl philadelphiaost
1 citron
1 tsk honung
herbamare örtkrydda och svartpeppar
1/2 granatäpple
150g gravad lax
2 dl philadelphiaost
1 citron
1 tsk honung
herbamare örtkrydda och svartpeppar
1/2 granatäpple
150g gravad lax
Blanda alla ingredienser i en skål och mixa den med stavmixer så att ruccolan blandas
bra med smeten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
bra med smeten. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
Riv hela citronen och blanda skalet och saften från halva citronen med philadelphiaosten.
Smaka av med honung, herbamare och svartpeppar.
Smaka av med honung, herbamare och svartpeppar.
Stek plättarna i plättlagg eller i stekpanna.
Servera med philadelphiaost och lax. Strö över granatäppelkärnor.