Annons
Annons

Varför mörkade man när varningarna för vaccinet mot svininfluensan fanns redan innan?

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
3 december, 2013

Ja nu är jag här och petar igen! Egentligen ska jag ju laga mat och bjuda mina läsare på, men ibland är det svårt att inte inflika med sådant som upprör! Och när jag blir upprörd vill jag dela med mig! I allafall om sådant som jag tycker att människor bör veta. Som gifter i miljön och i vår mat te x. Nu hamnar jag lite utanför ramarna när det gäller mat och besprutad föda, men det är ändå hälsa jag jobbar med. Och lika viktigt som jag tycker det är att vi ska äta D-vitamin under vinterhalvåret för att hålla oss friska, lika viktigt är det att informera om sådant som jag anser är ”viktigt att veta för att bibehålla en bra hälsa”. Inte göra oss sjuka.
Förra veckan skrev Kurera om Gardasil-vaccinet för kvinnor mot livmodercancer.
Samtidigt figurerar det artiklar om vaccinet mot svininfluensan och alla biverkningar av det, nu. Har läst lite här och där, om vaccinets baksida de senaste dagarna.
Detta är mina egna tankar och funderingar kring ämnet!
Jag var en av dem som stod emot och vägrade vaccinera mig. Inte heller min dotter fick ta den. Och helsike! Vilket liv det var! Hur kunde jag vägra? Hur kunde jag vara så elak mot min dotter? Påtryckningar från alla håll. Helt galet! Vansinnigt! Hysteriskt!

Nu har jag även vägrat min dotter att ta Gardasil! Ändå var det ett jätte jobbigt beslut som jag tog. När jag var i 20-års ålder hade jag själv cellförändringar på livmodertappen. Min syster fick operera bort sin. Det är kanske ganska stor chans att det även händer mina barn! Är det genetiskt, ärftligt? Så det känns som om jag har valt mellan pest och kolera. Tänk om hon får cancer och vi hade möjlighet att vaccinera mot det? Tänk om jag vaccinerar och hon blir sjuk av vaccinet? Jag kom fram till att biverkningarna av vaccinet är allt för farliga för att utsätta mitt barn för. Och mycket har pekat på att vaccinet inte hjälper mot alla cancerformer.
För att återgå till Panemrix-svininfluensavaccinet. Visst är det ändå helt sjukt att man låter massvaccinera så många människor med ett ofullständigt testat vaccin? Hur i jössenamn tänker man då?Jag tycker att det känns riktigt obehagligt! Myndigheter ska vilja vårt bästa, inte mörka fakta. Och när det nu kommit fram i dagsljus att svenska myndigheter var politiskt bundna till att låta svenska folket vaccinera sig, trots att de visste om riskerna, gör det mig än mer rädd!

Annons

Jag har läst flera artiklar om ämnet sista tiden, och nu hittat en artikel i Svenska Dagbladet från i helgen, där det står att läsa att ALLA politiker var informerade om att det var stor risk för neurologiska skador, då det redan fanns en KU,-JK och Jo-anmälan innan massvaccineringen sattes in. Svenska myndigheter hade även undertecknat ett kontrakt som frånsade vaccinföretaget allt ansvar för eventuella biverkningar.
Proffessor Tore Scherstèn var tidigare huvudsekreterare i Statens medicinska forskningsråd, samt ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien, numera professor emeritus i kirurgi på Sahlgrenska sjukhuset.
Tore Scherstèn har suttit med i amerikanska livsmedelsverket FDA:s kommiteèr och gör det delvis fortfarande. Och det var också där han fick de första indikationerna om att vaccinet Pandemrix inte var riskfritt!
Många varningssignaler- inte bara en, kom innan vaccinationerna startade och talade för risken för neurologiska åkommor. Dels narkolepsi, men även mer allvarliga sjukdomar som Guillain Barrès syndrom (GBS) som är en akut autoimmun sjukdom som ger förlamning i armar och ben. Det är också känt att symtom kan dröja länge innan den uppträder och upptäcks vid neurologiska förändringar.
Detta utalande gjordes av proffessor Tore Scherstèn i SvD:
-Jag fick veta att vaccinet var förbjudet i USA eftersom det hade svåra biverkningar på framför allt tillsatsämnena. Det var en erfarenhet man hade fått från Gulfkriget då amerikanska soldater mot antrhrax-mjältbrand säger han.
Han fick också information om att tyska regeringen beslutat att regeringsledamöterna , militären och utlandsbaserade tjänstemän inte skulle vaccineras med Pandemrix utan med ett annat vaccin utan samma tillsatta adjuvans (vaccinförstärkare), skriver SvD. Även New York Times skrev om farhågor inför vaccinering. Tore Scherstèn skrev även själv artiklar i svenska medier.
Det här förvånar mig inte alls! Inte ett dugg! Men hur tänkte man här? Det kommer bli många fler sjukdomsfall! Många människors liv har förstörts. Hur svårt drabbade svininfluensan de som insjuknade? Har hört fler som har haft den. Feber och ont i kroppen en vecka, sen var det över. Men för de som var sjuka på något sätt innan, kan det ha varit livsfarligt. Det förstår jag också. Men att medvetet vara informerad om något som kan orsaka skador och men för livet för människor, och trots det ha samvete att besluta att låta människor utsättas för det, är för mig en gåta!
Obehagligt är vad det är!!
Mia

Annons
Annons