Annons
Annons

Asiatiska pannkakor med primörer

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
26 juni, 2019
Asiatiska pannkakor med primörer
Hoppas ni haft en fin midsommar.
Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt.

Här kommer ett recept på svenska primörer med asiatisk touch.

Annons
Mia
Asiatiska pannkakor med primörer och räkor
4 pannkakor
2 portioner
2,2 dl mjölk
1 ägg
2 msk soja
2 dl rismjöl
1 näve kajplök eller 1/2 purjolök
kokosolja till stekning
Fyllning:
500 g skalade räkor
1/2 gurka i bitar
3 st vårlökar i strimlor
3 dl mungbönor
1 knippe rädisor, i skivor

Örtdressing:
1/2 dl koriander, finhackad
1/2 dl mynta, finhackad
1 dl basilika, finhackad
1 dl saft från lime
1/2 finhackad chili
1 msk kokossocker
1 msk fisksås
Topping:
Stekta maskrosknoppar, ärtskott och ev. ätbara blommor
Gör så här:
Sallad:
Handskala räkorna. Skär gurkan i mindre bitar, strimla vårlöken och skiva rädisorna.
Blanda allt i en skål.
Örtdressing:
Finhacka kryddorna och chilin. Rör samman limesaft med chili, kokossocker och fisksås tills kokossockret löst sig och tillsätt sedan kryddorna. Häll dressingen över salladen.

Pannkakor:
Vispa samman mjölk, ägg och soja. Tillsätt rismjöl lite i taget. Finhacka kajplöken och tillsätt i smeten. Hetta upp en stekpanna och stek små pannkakor ca 2 minuter tills pannkakan fått lite färg. Vänd och stek ytterligare 2 minuter. Pannkakan ska inte få för hårt stekt eller få för mycket färg.
Stek 2 dl maskrosknoppar i smör eller kokosolja utan smak ca 3 minuter eller tills de mörknat något. Salta lätt och pressa över lite citron. Ställ åt sidan
Lägg salladen på pannkakorna. Toppa med maskrosknoppar, ärtskott och ätbara blommor.
Annons
Annons

Prenumerera nu!

Nyhetsbrev

Ta del av de senaste hälsotrenderna direkt i inkorgen.