I går var det sista repet inför Stjärnjul, och nu är vi lediga tills nästa onsdag, då vi börjar repa i Filadelfiakyrkan. Hackrep, scenrep och genrep innan första konserten lördagen den 8:e december, Det är lite pirrigt, men ett mycket förväntasfullt pirr. Känner mig som ett barn på julafton. Jag bara älskar att sjunga Stjärnjul. Älskar att få möta och underhålla samt ge vår gåva till publiken. Det ger en sån kick att stå på scen. Jag blir lycklig! 🙂 Kan ibland känna väldigt mycket, att just
musik och sång, skulle jag kunna ha som yrke. Men kan man inte det får det vara en härlig hobby. Och jag har världens bästa hobby!
Det går mycket förkylningar och influensor i kören just nu. Försöker att gardera mig med olika preparat och håller tummar och tår för att jag ska
klara av att motstå alla baciller som sprider sig, när man står inpå varandra som vi gör i en kör. En riktigt bra probiotika som probimage är bra för
immunförsvaret och håller elaka magbakterier borta. D-vitamin med en dos på 2500ie, plus 40 droppar Echinasea varje kväll, samt C-vitamin och zink motar förkylningar. Och så ska jag inhandla Propex Lenande, som innehåller åkergyllen, en ört som verkar lenande för stämbanden. Använder den alltid när jag ska sjunga mycket. Det tar på stämbanden med sex konserter, och just åkergyllen har en läkande effekt om man vill undvika heshet.
Vilket trist väder det varit sista dagarna. Regn, blåst och kallt. Och mörkt! Till helgen ska det bli kallt och snö enligt väderprognosen. Brrrr! I kväll när jag kom hem från jobbet tog jag fram och smakade på glöggen som jag satte förra året. Den var mycket godare än förra julen, nu när den har fått stå till sig.
Det börjar det närma sig första advent. Har inte satt upp några adventsstakar ännu, men på söndag ska de lysa upp mina fönster. På jobbet har vi dock pyntat riktigt fint så en liten dos av juleljus har jag redan hunnit få.
Saffran är ju en krydda som används flitigt i juletider, så jag tänkte bjuda på en saffranskaka till advent.Jag gjorde den här utan mjöl och socker. Enkelt och gott. Mandel och saffran är en bra smakkombination, och serverad med vispad grädde och lingon smakade den jätte gott.
Saffranskaka med mandelmjöl och sukrin
0.25 g saffran
2 ägg
2 msk sukrin
100 g smält smör
1 msk vispgrädde
1,25 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Vispa ägg och sukrin pösigt i ca 4-5 minuter. Mortla saffranet.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt med en gaffel och vänd ner det i äggblandningen tillsammans med saffran och rör försiktigt ihop alltsammans till en smet. Vänd ner smöret utblandat med grädden.
Grädda i en smord form i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera med vispad grädde och lingon.