Just nu håller jag ju på med sockerutmaningen, men jag vill ändå bjuda på lite gott till helgen.
Jag är barnsligt förtjust i nutella, och här är en variant som jag brukar göra när jag blir sugen ibland. En nutella utan socker!
Nutella
4dl hasselnötter
2,5- 3 msk kokosolja
3 msk kakao
2 msk agavesirap
1,5 tsk vaniljpulver, eko
2 krm himalayasalt
Gör så här:
Mixa nötterna i matberedare.Kör tills nötterna blir en oljig massa. Det tar ca 15 minuter innan man ser att oljan bryter fram och man måste skrapa ner mixet från kanterna ideligen.När massan blivit en oljig klump är det färdigt!
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät massa.
Vill du ha den rinnigare tillsätt mer kokosolja.
Jag gillar när man kan tugga den, andra när den är mer smetig! 🙂
Nutellan kan stå i kylskåp upp till en vecka. Ät som den är eller använd i kakbak kanske?