Det är gott med pepparkakor och ädelost tycker jag. Därför testade jag en variant muffins bakat på mandelmjöl där jag tillsatte pepparkakskryddor och som jag tryckte ner ädelost i innan jag gräddade. Supergott blev det. Kanske ett gott tillbehör till glöggen?
Pepparkaksmuffins med ädelost
6 stycken (stora formar)
2 ägg
1 dl kokossocker
1 dl creme fraiche
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
3 msk pepparkakskrydda
1,5 tsk bakpulver
100 -150 g ädelost
Gör så här:
Vispa ägg med kokossocker tills det blir fluffigt. Tillsätt creme fraiche och rör ihop med äggröran.
blanda alla torra ingredienser för sig ordentligt och rör ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll upp i muffinsformar eller i en muffinsplåt. tryck ner bitar av ädelosten i varje muffinsform. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
Ha en trevlig helg!/ Mia