1 romansallad
150 g skärbönor
150 g sockerärtor
4 vårlök
2 dl gröna ärtor
1 dl mandel
örtsalt
Koka skärbönor och sockerärtor snabbt i några minuter i lite saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Strimla salladen och halvera tomaterna samt hacka löken. Blanda alla grönsaker på ett fat. Mixa ingredienserna grovt till ärtpeston och smaka av med salt.
4 stycken
300 g fast tofu, naturell
2,5 msk potatismjöl
2,5 msk (glutenfritt) ströbröd
1 liten paprika, väldigt finhackad
2 msk olivolja
1 msk tomatpure´
1/2 tsk sambal oelek
Mixa alla ingredienser till en fin färs. Är smeten för lös tillsätt någon matsked potatismjöl.
Låt stå och svälla ca 20 minuter. Dela färsen i 4 bitar och rulla ut till 4 korvar. Det går lättast om du har lite vatten på händerna. Lägg korvarna på ett bakplåtspapper på ugnssäkert fat. Pensla med olivolja och baka i ugnen ca 30 minuter. De är jättegoda att sedan grilla en stund på grillen så att de tar smak. Servera i bröd eller tillsammans med en sallad.