Härliga chokladtryfflar som smälter i munnen.
Ingredienser
100 g mörk choklad (85 procent)
3/4 dl (75 g) grädde
2 msk Sukrin
1 msk smör
Eventuellt några droppar mintessens eller annan smaktillsättning, till exempel apelsin.
Om så önskas, lite kakao eller Sukrin Melis att rulla tryffeln i.
Gör så här
Hacka chokladen fint, gärna med hjälp av en matmixer. Koka upp grädden och Sukrin, och häll detta över chokladen under omrörning. Tillsätt smöret och rör ihop.
Tillsätt mintessens eller annan smaktillsättning om du önskar det.
Häll över massan i ett fat med lock och sätt det i kylskåpet så massan stelnar. Det tar cirka tre timmar. Rulla chokladmassan till kulor och rulla dem om så önskas i kakao/Sukrin Melis.
Alternativt kan du hälla röran i en silikonform för småkakor/konfekt, då behöver du inte forma tryfflarna till kulor.
Förvara tryfflarna kallt.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 481 kcal • protein: 4,4 • kolhydrater: 22 • fett: 41,8 • fiber: 5,6
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Bakglädje utan socker” av Annika Rogneby.