Annons

Citronpannacotta i äggskal

Den här härliga och glada påskdesserten får vem som helst att dra på smilbanden - även i en tid som denna. Bonusen? Den är sockerfri.

Redaktionen

10 april, 2020
Citronpannacotta i äggskal
Dela inlägget

Den här härliga och glada påskdesserten får vem som helst att dra på smilbanden – även i en tid som denna.
Bonusen? Den är sockerfri.

Annons
Fakta

Receptet kommer från

Food Pharmacy och organicbymommy.se

Ingredienser

Vegetabiliskt gelatinpulver eller gel, motsvarande 1,5 gelatinblad
1 ekologisk citron, både skal och saft
250 ml kokosgrädde
1/3 dl honung
1 kryddmått vaniljpulver
Physalis

Gör så här

Börja med att förbereda äggskalen. Ta fram ett rått ägg och en spik och pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål.
Skala försiktigt bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Fortsätt sedan ta bort skal tills du har format en liten kopp.
Skölj ur ägget noga och låt torka.
Förbered gelatinpulvret enligt förpackningen.
Värm kokosgrädde, honung, citronskal och citronsaft i en kastrull och ta från värmen när det börjar koka.
Blanda i gelatin under omrörning, häll upp i äggskal och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Tryck försiktigt i toppen av ett physalisbär innan servering. Glad påsk!

Annons