Den här härliga och glada påskdesserten får vem som helst att dra på smilbanden – även i en tid som denna.
Bonusen? Den är sockerfri.
Receptet kommer från
Food Pharmacy och organicbymommy.se
Ingredienser
Vegetabiliskt gelatinpulver eller gel, motsvarande 1,5 gelatinblad
1 ekologisk citron, både skal och saft
250 ml kokosgrädde
1/3 dl honung
1 kryddmått vaniljpulver
Physalis
Gör så här
Börja med att förbereda äggskalen. Ta fram ett rått ägg och en spik och pressa försiktigt spiken mot äggets topp tills det blir ett hål.
Skala försiktigt bort små bitar av skalet innan du häller ut ägget (använd det till bak eller matlagning). Fortsätt sedan ta bort skal tills du har format en liten kopp.
Skölj ur ägget noga och låt torka.
Förbered gelatinpulvret enligt förpackningen.
Värm kokosgrädde, honung, citronskal och citronsaft i en kastrull och ta från värmen när det börjar koka.
Blanda i gelatin under omrörning, häll upp i äggskal och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Tryck försiktigt i toppen av ett physalisbär innan servering. Glad påsk!