Annons
Annons

Ett enkelt knep mot magproblemen

Den flitiga gymbesökaren Carolina Nolasco fick problem med proteinmage, något som är vanligt i gymvärlden. Nu blandar hon Husk i sina proteindrinkar och magen är lugn och harmonisk igen.

Redaktionen

25 juni, 2013
Ett enkelt knep mot magproblemen
Dela inlägget

Den flitiga gymbesökaren Carolina Nolasco fick problem med proteinmage, något som är vanligt i gymvärlden. Nu blandar hon Husk i sina proteindrinkar och magen är lugn och harmonisk igen.

Proteinmage har blivit ett allt mer etablerat begrepp bland människor som tränar på gym. Fenomenet dyker upp i samband med hög konsumtion av proteindrinkar och resulterar i en orolig mage. Carolina Nolasco och hennes sambo Magnus är flitiga gymbesökare. Båda två har råkat ut för så kallad proteinmage, som gör dig antingen för lös eller för hård i magen.
– Vi fick båda magproblem av proteindrinkarna, men vi fick helt motsatta besvär, berättar Carolina. Jag hade stora problem att göra ”nummer två” medan min sambo ibland fick springa till toaletten för att hinna dit. Båda varianterna blir väldigt jobbiga i längden.

Smidigt med proteindrinkar
Styrketräningen är väldigt viktig för parets hälsa och välmående, berättar Carolina.
– Vi är lite träningsnarkomaner här hemma, säger hon och skrattar.
Både Carolina och hennes sambo dricker proteindrinkar varje dag. För Carolina blir det ungefär fyra proteindrinkar om dagen – på morgonen, kvällen och i samband med träningen. Drinkarna är ett bekvämt sätt att få i sig bra näringsämnen, tycker hon. Man försäkrar sig om att behålla sin muskelmassa utan att få i sig för mycket energi.
– Som tjej är det extra lätt att lägga på sig extra vikt om man äter fel typ av mat, säger Carolina. Särskilt om man som jag jobbar mycket natt. Då är proteindrinkarna en smidig lösning.

Husk psylliumfrö mot IBS-problem
Proteindrinkarna var i alla fall en smidig lösning tills magen började bråka. Som tur var fick Carolina ganska snabbt tipset om kosttillskottet Husk för att få igång magen igen. Lindroos Husk består till 100 procent av psylliumfröskal. Skalen binder vatten och bildar en gel som har en naturligt stabiliserande effekt för tarmarna. Husken innehåller ingen energi men ökar mättnadskänslan eftersom fröskalen sväller upp när de kommer i kontakt med vätska. Husk hjälper mot både förstoppning och diarré. Det är kolesterolsänkande och kan användas mot IBS
(irriterad tjocktarm).
– Jag började blanda Husk i mina proteindrinkar. Det gjorde en otroligt stor skillnad, säger Carolina. Magen blev lugn och jag slapp magknipet. Dessutom fick jag ett mycket bättre och gladare humör när magen blev harmonisk!

Carolina Nolasco
Foto: Ateljé Photos 4 U

Lättdrucket
När Carolinas magproblem dök upp för första gången, för fyra år sedan, gick hon till doktorn. Där fick hon ett läkemedel utskrivet som skulle få igång tarmarna.
– Men det smakade så illa, säger Carolina med eftertryck. Det gick knappt att få ner. Husken däremot smakar ingenting. Den blir till små geleklumpar i drycken som man blandar den i. Det är lätt att dricka och det smakar ingenting alls.

Rekommenderar alla på gymmet
Carolina har rekommenderat Husk till alla sina vänner. Både till dem på gymmet och till andra som har haft problem med magen.
– Vissa testar Husk direkt när jag rekommenderar det medan andra är mer skeptiska, säger Carolina. Kanske vågar de inte testa nya saker eller så har de inte kunskap om vilken effekt kosttillskott faktiskt kan ha för hur du mår, spekulerar hon. Själv kan jag inte leva utan husken!
Carolina och hennes pojkvän är långt ifrån främmande för kosttillskott. Det har ett helt köksskåp fyllt med både vitaminer, mineraler, omega-3-tillskott och kokosnötsolja.
– Det är överlag dyrt med kosttillskott, men det är helt klart värt det, säger Carolina. Det måste få kosta att må bra och ta hand om sin hälsa.

Av Maja Sönnerbo

Annons
Fakta

Husk psylliumfrö

Husk består av ljust indiskt ispagulafröskal som kallas psylliumfröskal. Psylliumfrö har sedan lång tid tillbaka använts för magens välmående. Fröna växer i varmt och torrt klimat och trivs i bland annat Indien och i medelhavsområdet. De kallas ibland för loppfrö eftersom de små, svarta fröna är misstänkt lika de hoppande smådjuren.

Husk innehåller 85% fibrer som är naturligt gelbildande och mjukgör samt ökar tarminnehållet vilket underlättar passagen genom tarmen och fungerar både mot förstoppning och diarré. Husk har ingen vanebildande effekt på tarmen utan hjälper tarmens egen muskulatur att komma igång. Det kan användas dagligen för att få magen i balans.

Psylluimfrönas gelebildande egenskaper gör att de har en bindande effekt när de används i matlagning, på samma sätt som gluten eller ägg. Lite psylliumfrön i bröddegen eller kaksmeten kan därför göra susen för degkonsistensen. Du kan också strö psylliumfrön över gröten, salladen eller frukostmüslin.

Husk är ett växtbaserat läkemedel för:

  • BS vid diarré och/eller förstoppning.
  • Kolesterolsänkande
  • Förstoppning
  • Hemorroider eller där mjuk avföring är önskvärd
Annons
Annons