Annons
Annons

Ulrika Davidsson

Kostrådgivare

Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Läs fler frågor till Ulrika Davidsson
Stäng

Ställ din fråga till Ulrika Davidsson

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är kokosolja nyttigare än smör och olivolja?

18 april, 2023

Hur är det nu med kokosoljan; finns det vetenskap som säger om den är nyttigare än smör och olivolja, eller inte? Är det klokt att använda kokosmjölk i matlagningen istället för grädde och crème fraiche?

Annons

Ulrika Davidsson svarar

Hej!

Alla fetter har olika egenskaper så det bästa är att du använder alla förslag du ger ovan för att tillgodogöra dig bra fettsyror och näringsämnen.

Jag själv använder smör i mindre mängd och mycket olivolja, men även rapsolja i min matlagning. Kokosolja använder jag i smoothies eller i bakning.

Hälsningar Ulrika

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons