Annons
Annons

Ulrika Davidsson

Kostrådgivare

Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Här kan du ställa din fråga om kost och mat till Ulrika Davidsson.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare, hälsoprofil och en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare (med 26 utgivna böcker sedan 2006). Hon är också tvåbarnsmamma, fru till sin Lasse och matte till katten Hugo och hunden Mimmi samt äger och driver företaget Ulrikas Kickstart AB. I bolaget arrangeras bland annat hälsoresor, events, föreläsningar och catering. Ulrika brinner för att dela med sig av sina kunskaper kring näringsrik kost, matlagning och hälsa.
Läs fler frågor till Ulrika Davidsson
Stäng

Ställ din fråga till Ulrika Davidsson

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Varför ska mjölkprodukter undvikas?

9 december, 2021
Hej
Jag undrar varför mjölkprodukter ska undvikas, och om även yoghurt är mindre bra? Har även en fråga om salt, då det finns motstridiga uppgifter om att salt ska minimeras för hjärtats skull?
Annons

Ulrika Davidsson svarar

Hej, 
Alla är olika och man måste känna själv vad man mår bra av. Men allt fler mår inte bra av mjölkprotein och laktos. Det är en del som utvecklar en allergi mot mjölkprotein och det är många som undviker såväl mjölkprotein som gluten p g a av inflammationer i kroppen.
Tar man bort dessa två enheter så brukar man uppleva en förbättring i sin hälsa och då syftar jag på värk, stelhet i kroppen samt matsmältning.
Anledningen kan vara att vi i Norden konsumerar så otroligt mycket mjölkprodukter och min rekommendation är att dra ner på framförallt komjölk, drickyoghurt, grädde och kaffe latte i stora mängder. Syrade mjölkprodukter som yoghurt är bra och då ska det förstås vara naturell och fullfet, gärna grekisk som är 10%. Allt handlar om en balans och det är inte bra att äta och dricka för mycket av ett livsmedel, så lagom är bäst. Du kan också byta ut komjölksprodukter mot andra alternativ av get, får, havre, kokos, mandel och sojaprodukter.
När det gäller salt så är det nödvändigt för kroppen och jag rekommenderar Himalayasalt för dess mineraler.
 
Hälsningar Ulrika 
Dela inlägget
Annons
Annons
Annons