Hur blir jag av med sötsuget på eftermiddagen?

Hej Carolin!
Jag känner ett fasligt stort sötsug under eftermiddagarna. Det är ganska nytt och jag undrar om det kan hänga ihop med mina nya frukostvanor – dricker en fruktsmoothie varje morgon sedan 3 veckor tillbaka. Hur kan jag få bukt med mitt sötsug?
Ska jag ta ett tillskott?
Tack! Camilla

svarar:

Hej Camilla!

Dina nya frukostvanor kan absolut vara en orsak till sötsuget. Nu vet jag inte vad du åt tidigare eller exakt vad din fruktsmoothie innehåller men mitt tips till dig är att komplettera din nuvarande frukost med två kokta ägg.

Ägg innehåller bra fetter och protein och gör att du håller dig mätt bättre. Dessutom ger ägg ett jämnare blodsocker, mindre insulin och mindre av det aptit- och sötsugsökande hormonet grelin. Att äta regelbundet och se till att varje mål innehåller långsamma kolhydrater, protein och fett brukar också hjälpa till att hålla suget borta. Äter du frukt till mellanmål bör du lägga till något fett- och proteinrikt, några nötter, frön eller mandlar.

Lycka till!!

Ställ din egen fråga till

Hur blir jag av med sötsuget på eftermiddagen?

Fråga till Admin

Hej Carolin! Jag känner ett fasligt stort sötsug under eftermiddagarna. Det är ganska nytt och jag undrar om det kan hänga ihop med mina nya frukostvanor – dricker en fruktsmoothie varje morgon sedan 3 veckor tillbaka. Hur kan jag få bukt med mitt sötsug? Ska jag ta ett tillskott? Tack! Camilla

Läs mer →