Fakta Secuvie | Kurera.se

Det svenska farmaceutiska företaget Secuvie AB grundades 2007 av Michael Linell, en mångsidig entreprenör som redan under uppväxten var genuint intresserad av naturliga produkter och hälsa

Fakta Secuvie

Historien bakom Secuvie

Det svenska farmaceutiska företaget Secuvie AB grundades 2007 av Michael Linell, en mångsidig entreprenör som redan under uppväxten var genuint intresserad av naturliga produkter och hälsa.

När Michael anlände till Sydafrika 2002 för att utveckla ett lokalt turistprojekt, kom han i kontakt med nya kulturer som traditionsenligt var vana att lyssna och ta vara på naturens förmågor och egenskaper.

 

Michael blev intresserad av att lära sig mer om de sydafrikanska kunskaperna kring naturens resurser i praktiskt användande i vardagslivet, till exempel för läkande och vårdande processer. Han träffade bland annat en grupp forskare som studerade växtsyran CHD-Fulvic Acid, som senare skulle bli grundstenen i Secuvies produkter.

Redan från början visade forskningen att CHD-Fulvic Acid hade unika egenskaper som var mycket effektiva mot olika former av virus, svampinfektioner och inflammatoriska tillstånd.

Michael blev omedelbart intresserad av den potenta växtsyran och insåg dess potential. 2005 började han aktivt jobba med CHD-Fulvic Acid. Han fick då idén till att använda CHD-Fulvic Acid i hudpreparat för att lindra och förhindra uppkomsten av hudproblem av olika slag. 2007 stod det klart att Michael skulle lansera en hudvårdsserie i Europa, och till sin hjälp valde han en kemist, Trevor Steyn, som är en av världens mest välrenommerade inom området för naturliga ingredienser. Trevor började jobba med CHD-Fulvic Acid och forskade kring möjligheter att blanda den med andra naturliga och ekologiska ingredienser för en framtida hudvårdsserie.

Michael började studera regelverket för hudvårdsindustrin i Europa och undersökte möjliga förutsättningar och potentiella marknader. Valet av Sverige som den första lanseringsmarknaden blev självklart. För att underlätta sin marknadsresearch åkte Michael sommaren 2007 till Sverige för att knyta kontakter för framtida samarbeten.

 

Så började Michaels resa med hudvårdsföretaget Secuvie i Sverige, en resa som fortfarande är i sin uppstart med hela den svenska hudvårdsmarknaden i fokus.

Idag erbjuder Secuvie hudvårdsprodukter som är helt igenom svensktillverkade. Även forskning kring och tester av produkterna utförs i Sverige. Alla Secuvies produkter är skonsamma mot både människa och natur, de är allergitestade och produkterna är inte testade på djur. Innehållet i produkterna är av naturligt ursprung till 100 procent och de innehåller varken parabener, mineraloljor eller parfym.


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Magsyrahämmande läkemedel ökar risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

 

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.

 

Doktor Gillbros 10 budord för frisk och spänstig hud

Hud

I boken "Hudbibeln" summerar Johanna Gillbro, doktor inom experimentell och klinisk dermatologi sin omfattande kunskap inom hud och hudvård. I boken "Hudbibeln" delar hon med sig av sin kunskap och ger tips om hur man bäst tar hand om huden både utifrån och inifrån för i lokhet med många andra vet Johanna att skönhet även kommer inifrån.

Två klassiska pastarätter på vegovis

Recept

Tvekar du att lägga om till vegansk eller vegetarisk kost av rädsla för att inte längre kunna njuta av dina favoriträtter som spagetti bolognese eller lasagne? Lugn, det råder läkaren Veronica Hedberg och kokboksförfattaren och journalisten Susanne Hovenäs bot på. I nya boken "Smart mat för en frisk kropp och hjärna" finns flera goda recept att botanisera bland och Kurera kan bjuda på två smakprov. 

Växtbaserad mat – smart för kropp och hjärna

Kost

I år minskade köttkonsumtionen i Sverige för andra året i rad och ligger nu på samma nivå som den var 2007. Vi har fortfarande en bit kvar innan vi befinner oss på den nivå vi var innan Svreige gick med i EU och priset på kött sjönk men utvecklingen tycks gå stadigt nedåt. I takt med det ökar intresset för vegansk eller växtbaserad mat och i dagarna släpptes en ny bok med helt växtbaserade recept.

Tävla och vinn albumet “Svart katt”

Tävling

Sångerskan Cecilia Thorngrens album "Svart katt" fick ett varmt mottagande när det kom ut. Nu har du chansen att vinna ett signerat exemplar med låtar ur den svenska visskatten samt nyskrivet material av Staffan Hellstrand och Peter Le Marc.

 

Annelis kolesterolvärden sjönk med lagrad vitlök

Hälsa

Redan för 15 år sedan fick Anneli Bygg, 65 år, reda på att hon hade lite för höga kolesterolvärden. Hon ordinerades statiner av sin läkare, men biverkningarna blev kraftiga så Anneli ville inte fortsätta med medicinen. Med hjälp av lagrad vitlök har hennes kolesterolvärden blivit betydligt bättre.

Micke Gunnarsson: “Jag är inte min kropp”

Krönikan

Handen på hjärtat hur skulle det se ut om du skötte en hund som du sköter om dig själv? Kan insikten att vi inte är våra kroppar göra att vi tar bättre hand om dem? Jo, det menar Micke Gunnarsson, föreläsare och workshopledare, som tack vare det tankesättet tar bättre hand om sig än någonsin tidigare.