Till minglet på nyårsafton vill vi bjuda på lyxiga blinier med tångcaviar och en bubblande fräsch och hälsosam drink med kombucha och tranbär.
Dessa två recept tillhör Food Pharmys, det vill säga Mia Clases och Lina Nertby-Aurells, egna favoritrecept och kommer från boken ”Absolut Food Pharmacy”.
Recepten passar lika bra på nyårsafton som vilken annan kväll som helst som är värd att fira lite extra!
Välkomstdrink med kombucha, tranbär och honung
1 glas
Riven kokos (att doppa glasen i)
1 dl osötad tranbärsjuice
1 msk honung
2 dl kombucha
Toppingtips:
Frysta tranbär och en rosmarinkvist
Gör så här:
Doppa ett glas upp och ner först i lite vatten och sedan i en skål med kokos. Mixa tranbärsjuice och honung innan du häller upp det i glaset tillsammans med kombuchan. Garnera gärna med tranbär och en rosmarinkvist.
LÄS OCKSÅ: Varm äppeldryck med ingefära
Blinier med yoghurt och tångcaviar
Ingredienser
4 portioner
Blinier:
80 g bovetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl valfri mjölk
salt och svartpeppar
2 äggvitor
1 klick smör eller valfritt veganskt alternativ
Toppingtips:
valfri naturell yoghurt, tångcaviar och färsk dill
LÄS OCKSÅ: Raw citron- och kokostårta
Gör så här
Vispa bovetemjöl, bakpulver, mjölk, salt och peppar i en stor skål tills du får en smidig smet utan klumpar. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål, gärna med elvisp. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
Smält lite smör i en plättlagg eller stekpanna. Stek plättar (cirka 3 cm i diameter) precis som du steker vanliga plättar eller pannkakor. Ställ åt sidan och låt svalna.
Precis före servering: klicka på yoghurt och tångcaviar. Toppa med dill.
LÄS OCKSÅ: Saffranspannacotta med granatäpple och pistage
Av Carolina Eriksson